donderdag 23 december 2010

Zeeuwse zeekraal

Een heerlijk eenvoudig, aards gerechtje vol van stevige smaken

Ingrediënten:
- 700g zeekraal
- 1kg bloemig kokende aardappelen
- 200g zure room
- 300g boter
- 6 hoeve-eieren, hardgekookt
- peper, zout en nootmuskaat

Zeeuwse zeekraal:
Spoel de zeekraal onder koud water en haal er eventueel de harde steeltjes en bruin geworden stukjes af. Blancheer ze 1 à 2 minuten in kokend water zonder deksel. Verfris onmiddellijk onder ijskoud water om het gaarproces te stoppen en de groene kleur te behouden.
Schil de aardappelen en kook ze gaar. Laat de aardappelen goed uitstomen en prak ze fijn met een pureestamper of in de passe-vite. Roer de helft van de boter erdoor, alsook de zure room. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Prak de eieren met een vork.
Verwarm de rest van de boter en voeg dan de zeekraal even toe zodat die weer opwarmt. Schep de geprakte eieren eronder en kruid ook met peper, zout en opnieuw een beetje nootmuskaat.
Verdeel de puree over de borden en schep er de zeekraal met ei bovenop.
Hmmm, heerlijk...
Ook lekker met een stukje vis als variant!

Uit: Ambiance 101 recepten - Special lente & zomer

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen