zaterdag 23 oktober 2010

Beursjes van rijstpapier met foie gras

Loempia's, maar dan feestelijk met een serieus westerse insteek. Lekker hapje voor de feestdagen?

Ingrediënten:
- 4 vellen rijstpapier
- 50g gedroogde abrikozen
- 1/4 venkelknol
- 1/4 komkommer
- scheutje rozenwater (heb ik vervangen door wat sherry, hmm)
- olie
- korenbloempjes, ook te vervangen door tijm
- 150g foie gras
- peper en zout

Beursjes van rijstpapier met foie gras:
Snij de abrikozen, venkel en komkommer in zeer kleine blokjes. Fruit ze in een beetje olijfolie en blus met rozenwater en kruid het geheel.
Maak de rijstpapiervelletjes één voor één nat door ze even door een diep bord met water te halen en leg ze op een propere keukenhanddoek naast elkaar. Bestrooi ze dan met de tijm en vouw ze eenmaal dicht. Doe dan een lepeltje van de groenten erop en een stukje foie gras en plooi dan dicht zoals een loempia.
Wacht niet te lang met serveren want het rijstpapier zal weer uitdrogen en dan is het niet aangenaam eten, denk ik.
Met een heerlijke Coteaux du Layon, een wat zoetige wijn met aroma's van ananas en honing, is dit een feestelijk hapje!

Uit: Libelle Proeven - november 2007

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen