vrijdag 19 november 2010

Komkommer gevuld met vistartaar

Het tweede hapje van de avond was iets frissers, eigenlijk meer een zomerhapje naar mijn gevoel.

Ingrediënten:
- 100g vis (zalm, makreel, tonijn, kabeljauw, heilbot)
- 1 komkommer
- 2 sjalotten
- sap van 1/2 citroen
- bieslook, gehakt
- koriander
- dipsaus

Komkommer gevuld met vistartaar:
Snij de helft van de komkommer in schijven van 1 à 2mm dikte en hak de andere helft in kleine stukjes. Hak de vis tot tartaar en breng op smaak met de kruiden, de gehakte sjalotten, de komkommerstukjes en het citroensap. Wie het wat pittiger wilt, doet er nog wat peper en zeezout op, eventueel met een beetje mayonaise als bindmiddel.
Schep een lepeltje op een schijfje komkommer en plooi dicht, zet vast met een houten prikker.
Simpel, gewoon met een dipsausje (bv. zure room of mayo met wat sojaroom en kruiden,...)

Uit: Weekend Knack Toprecepten - winter 2007

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen