vrijdag 19 november 2010

Sprotfilet met appel en rode biet

Gisteren was het mijn eerste praat- en infoavond voor ouders van hoogbegaafde kinderen. Met een drankje en een paar hapjes kunnen de ouders ervaringen uitwisselen en mij vragen stellen en dit in een gemoedelijke omgeving, gewoon in de leefruimte bij ons thuis. De drie hapjes kunnen als aperitiefhapje geserveerd worden bij feesten of in een buffet. Hier alvast het eerste hapje van de eerste geslaagde avond, de andere twee hapjes waren komkommer gevuld met vistartaar en parfait met gedroogde tomaat en forellengehakt.

Ingrediënten:
- 1/2 Granny Smith appel
- sap van 1/2 citroen
- 1 kleine gekookte rode biet
- 8 sprotfilets
- enkele preischeuten
- 1el zure room

Sprotfilet met appel en rode biet:
Snij de ongeschilde appel in plakjes en besprenkel die met wat citroensap om het verkleuren tegen te gaan.
Halveer het rode bietje en snij in plakjes ongeveer even groot als de appelplakjes.
Leg op elk sprotfiletje een plakje appel en rode biet, vouw dicht en maak vast met een prikker. Werk af met een beetje preischeutjes en wat zure room.

Uit: Weekend Knack Toprecepten winter 2007

Geen opmerkingen:

Een reactie posten