donderdag 24 februari 2011

Tartaar van twee soorten heilbot met paarse shiso

Een lekker hapje met eigenwijze smaak door de rodebietenroom!

Ingrediënten:
- 140g verse heilbot
- 140g gerookte heilbot
- 2 el munt, fijngesneden
- 1 sjalotje, fijngesneden
- 10g kappertjes
- 3 bakjes shiso purper
- 120g gekookte rode biet
- 100g zure room
- 1/4 bruin stokbrood
- peper

Tartaar van twee soorten heilbot met paarse shiso:
Snij de twee soorten heilbot in kleine stukjes en meng dooreen samen met de munt, kappertjes en twee bakjes heel fijngesneden shiso. Kruid met peper (geen zout, want de heilbot is zelf al zeer zout van smaak).
Mix de gekookte rode biet met een staafmixer, zeef en roer er de zure room door.
Snij het stokbrood in reepjes en rooster in de oven (alleen bij voorgerecht, niet bij aperitiefhapje).
Lepel wat bietensaus in een glaasje en schep er de vistartaar bovenop. Versier met versgesneden shiso en geroosterd brood.
Smakelijk!

Uit: Libelle Proeven - februari 2008

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen