Nogmaals een aperitiefhapje dat eenvoudig klaar te maken is, vooral handig als je een restje spaghettisliertjes over hebt.
Ingrediënten:
- 300g spaghettini (of capellini, is nog fijner)
- 2 sjalotjes
- 5 takjes peterselie
- 1 bosje koriander
- 1 bosje basilicum
- 1 bosje dragon
- 5cl olijfolie + 2 el
- peper en zout
- 200g grijze garnalen
- 200g rauwe ham
Koude spaghettini-nestjes met grijze garnalen of ham:
Kook de spaghettini in gezouten water (als je geen restje gebruikt). Neem uit de pan als hij al dente is, spoel af onder koud water en laat uitlekken. Zet afgedekt in de koelkast om volledig af te koelen.
Pluk de blaadjes van de verse kruiden en hak alles fijn. Hak ook de sjalotjes fijn en meng met de kruiden. Doe er de olijfolie, peper en zout bij. Doe het geheel van kruiden en olijfolie door de koude pasta, maar bewaar een beetje van het kruidenmengsel.
Dit laatste meng je voor de helft met de grijze garnalen en de andere helft met de in stukjes gesneden ham.
Zet een vormpje op een bord en vul het met de pasta. Schep er 1 el van ofwel de grijze garnalen ofwel de ham op.
Serveer goed koud!
Uit: Libelle Proeven - februari 2000
donderdag 24 februari 2011
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten