vrijdag 25 maart 2011

Grijze garnalen en tomatencoulis met mayonaise van wasabi

Het laatste hapje vond ik persoonlijk het lekkerste. Dit koud, ziltig en pittig gerechtje is blijkbaar perfect met het Brugse kruidenmengsel van een verfrissend witbier zoals Steenbrugge Wit.

Ingrediënten:
- 200g garnalen
- 4 grote vleestomaten
- 1el balsamico-azijn
- 1el tomatenpuree
- 1el notenolie
- tabasco/worchestershiresaus
- peper en zout
- 2el mayonaise
- 1tl wasabipasta
- 2el opgeklopte room
- 1 stengel fijngesneden jonge ui (of een sjalotje)

Grijze garnalen en tomatencoulis met mayonaise van wasabi:
Pel de garnalen als ze al niet gepeld zijn.
Snij de tomaten in stukken en mix met de balsamico, notenolie, tabasco, worchester en tomatenpuree. Zeef het geheel en breng op smaak met peper en zout.
Meng de mayonaise met de wasabi, mag lekker pittig zijn naar jouw smaak. Meng er de opgeklopte room onder.
Leg in een glaasje eerst de garnalen met de jonge ui en giet er daarna het tomatenmengsel over. Werk af met een lepel mayonaise.
Heerlijk!

Uit: Tijdschrift Culinaire Ambiance - december 2009

Geen opmerkingen:

Een reactie posten