Deze praatavond werd afgesloten met een hartig taartje, met bitter-zoete tinten van witloof met stroop.
Ingrediënten:
- 1 bladerdeeg
- bloem
- 4 witlofstronkjes
- 2 el olie
- 4 el appelstroop (of perenstroop)
- 150g roodschimmelkaas
- 300 ml rode wijn
- 2 el boter
Witlooftaartje met peren-appelstroop:
Snij rondjes uit het bladerdeeg, leg deze op een bebloemde bakplaat of op bakpapier en prik de rondjes in. Bak ze 15 min. voor in een oven van 220°C.
Druk het opgekomen deeg in het midden terug omlaag met een lepel, zodat lichte bakjes ontstaan.
Snij de witlofstronkjes in de lengte doormidden, haal de harde kern eruit en haal alle blaadjes los. Bak de witlofblaadjes in een pan met olie en voeg als ze zacht worden de appelstroop toe. Bak alles op hoog vuur tot de witlof gekarameliseerd is.
Verdeel deze blaadjes op de bakjes bladerdeeg. Snij de kaas in plakjes en leg het erbovenop.
Doe de wijn, de rest van de appelstroop en het takje rozemarijn in een pannetje en laat de saus inkoken tot hij stroperig is. Verwijder de rozemarijn en klop de boter door de saus.
Verwarm de witloftaartjes even onder de grill en serveer daarna met de wijnsaus.
Uit: Tijdschrift Delicious - maart 2008
zondag 24 april 2011
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten