maandag 4 juli 2011

Maki's van meloen met feta en courgette

Voor mijn laatste praatavond van dit seizoen ben ik gestart met een heel fris hapje: een maki van meloen met feta en courgette. Een maki is eigenlijk Japans voor de vorm van sushi die de meeste mensen wel kennen: het rolletje rijst met een lapje zeewier errond. Het gaat hem hier dus gewoon om 'rolletjes'!

Ingrediënten:
- 1 kleine, rijpe en stevige meloen
- 12 grote basilicumblaadjes
- 150g feta
- 3 kleine, zeer stevige courgettes
- 4 el olijfolie
- 12 druppels balsamicocrème (of -azijn als je dit niet vindt)
- versgemalen peper

Maki's van meloen met feta en courgette:
Schil de meloen en verwijder de pitjes. Verdeel de vrucht in dikke staven.
Was en droog de basilicumblaadjes.
Snij de feta in even grote balkjes als de meloen. Strooi er royaal peper over!
Schil de courgettes en snij met een brede dunschiller in de lengte dunne repen. Dompel deze welgeteld 1 minuut onder in kokend water en laat ze uitlekken op een doek.
Leg drie repen courgette, elkaar een beetje overlappend op het werkblad, leg er een staafje feta en meloen op, met een blaadje basilicum. Druppel er een weinig olijfolie en balsamico op en rol het geheel strak op.
Maak zo 12 rolletjes die je afdekt met huishoudfolie in de koelkast tot het serveren.
Heel frisse starter!

Uit: Tijdschrift Proeven - juni 2010

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen