Deze maand verdient vanzelfsprekend herfstige aperitiefhapjes. We gingen van start met een eenvoudige soep gemaakt van rode biet en ui, daarna dadels met roquefortmousse vergezeld van een zoete, kruidige notenmix en als laatste eindigden we met een notentaartje.
Hieronder vind je alvast het recept van het soepje:
Ingrediënten:
- 4 rode bietjes
- 1 (rode) ui
- 2 tenen knoflook, uit de knijper
- 3/4l kruidenbouillon (of groentebouillon van blokjes)
- verse rozemarijntakjes
- peper, zout, olijfolie
Soepje van rode biet en rode ui:
Vooraf schil je de bietjes en snij je ze in kleine blokjes. De ui mag ook fijngesnipperd worden.
De ui stoof je samen met de knoflook aan in wat olijfolie, zonder te kleuren. De rode bietenblokjes mogen er daarna aan toegevoegd worden.
Doe er rozemarijn, peper en zout bij en wat van de bouillon en laat 10 minuten stoven op een zacht vuurtje.
Giet dan de rest van de bouillon erbij en laat nog 10 minuten doorkoken.
Best vis je nu eerst de rozemarijnblaadjes uit de soep met een zeef, vooraleer je de soep fijn mixt.
Serveer in kommetjes en werk af met een heel klein scheutje room en een vers rozemarijntakje als versiering.
Uit: Tijdschrift Proeven - oktober 2004
zondag 30 oktober 2011
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten