Een heel eenvoudig hapje, zoet en pittig tegelijkertijd.
Ingrediënten:
- 50g roquefort
- 2 el kastanjerasp (of ook niet)
- 1 blaadje gelatine
- 2 el sherry
- 50ml sojaroom
- 25 dadels
- bieslook
Dadels met roquefortmousse:
Prak de kaas fijn en vermeng met de kastanjerasp (als je dat gevonden hebt in de winkel natuurlijk!). Week ondertussen de gelatine in koud water.
Verwarm de sherry (makkelijkst in de microgolfoven in een kopje) en los er de uitgeknepen gelatine in op. Roer het daarna door de kaas.
Klop de room luchtig (gaat wel niet echt met sojaroom, maar geen nood) en vermeng met het kaasmengsel.
Nu kan je dit mengsel in een spuitzak doen of gewoon in het kommetje laten opstijven in de koelkast.
Snij de dadels halfdoor en haal de pit eruit. Spuit of leg wat mousse in het zakje dat de dadel nu vormt.
Werk af met bieslook. Best lekker met een glaasje sherry, liefst een oloroso!
Uit: Tijdschrift Proeven - september 2007
zondag 30 oktober 2011
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten