Deze notenmix vergezelt heel goed de opgevulde dadels. De zoete, kruidige smaken versterken elkaar!
Ingrediënten:
- 300g gemengde noten (walnoten, hazelnoten, pecannoten en/of cashewnoten)
- 200g honing
- 1tl kaneelpoeder
- 1tl gemberpoeder
- snuifje nootmuskaat
- sap van 1/2 limoen (of citroen)
- 200g poedersuiker
- 4 el olie
Zoete en kruidige notenmix:
Vermeng de noten met de honing, kaneel, gember, nootmuskaat en limoensap (doe absoluut niet de suiker er al bij zoals ik heb gepresteerd, want straks krijg je een echte nouga die je met geen stokken meer van het bordje krijgt!). Laat dit mengsel 4 uur trekken!
Kook daarna de noten ongeveer 6 min. in de microgolfoven, schep af en toe om. Wentel daarna pas door de suiker!
Schep ze in een schaal met de olie, laat afkoelen en roer er af en toe in.
Heerlijk!
Uit: Tijdschrift Proeven - september 2007
zondag 30 oktober 2011
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten