maandag 12 juli 2010

Garnalen met aubergine, selder en kerrie

Het lichte voorgerechtje uit de 'schoonoudermenu'.

Ingrediënten:
- 1,2 kg ongepelde grijze garnalen (of 400g gepelde)
- 200g fijngesneden wokgroenten (zelf heb ik selder en ui gebruikt)
- 2 dl garnalenbouillon (gemaakt van de garnaalkoppen, hetzij visbouillon kant-en-klaar)
- 2 dl seldersap (achterwege gelaten, ik heb geen sapcentrifuge in huis)
- 10g groene kerriepasta
- 5 cl room
- 3 cl soja
- 2 cl sesamolie
- 1 sjalot
Voor de auberginepuree:
- 2 aubergines
- 1 teentje verse look
- 1 sjalot

Garnalen met aubergine, selder en kerrie:
Pel de garnalen. Breng de garnaalkoppen aan de kook met wat water en giet door een zeef.
Schil de aubergines en snij ze in stukken. Stoof deze aan samen met de look en de sjalot in wat sesamolie. Mix heel fijn in de cutter.
Snij de wokgroenten fijn en breng op smaak met wat sojasaus en sesamolie. Hou wat apart fris in de frigo voor de garnering. De rest stoof je aan samen met een sjalotje en voeg daarna 2 dl garnalenbouillon, (het seldersap) en de kerriepasta toe. Laat dit inkoken tot ongeveer de helft en je giet de room erbij. Mix het geheel en zeef het sausje.
Voor het dresseren strijk je wat afgekoelde auberginepuree uit op een bord en schik er de garnalen op. Werk af met de wokgroentensaus en het restje wokgroentjes. Dien zo op.

Uit: Tijdschrift Ambiance - juli 2010

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen