In dit boek, dat recepten bundelt van het restaurant De Warempel in Gent, gaat het dus wél over groenten!
Ingrediënten:
- 350g courgettes
- 300g amandelmeel
- 1 dl water
- zeezout
- 25g amandelschilfers
(Deze hoeveelheden zijn in principe voor 4 personen, maar zelf vind ik het veel te veel. Best in verhouding de ingrediënten wat minderen)
Amandeltorentjes (van courgette):
Snijd de courgettes in ronde schijven van 0,5cm dikte.
Vermeng het amandelmeel met het water tot de massa een pasta geworden is. Kruid met zeezout.
Leg op een bakplaat afwisselend plakjes courgette en laagjes amandelpasta. Herhaal dit een paar keer en sluit af met een toefje amandelpasta. Leg wat amandelschilfers bovenop.
Plaats de torentjes in een voorverwarmde oven van 180°C en bak ze een halfuurtje tot de schilfertjes mooi bruin kleuren.
Smakelijk!

Geen opmerkingen:
Een reactie posten