woensdag 21 juli 2010

Amandeltorentjes (van courgette)

Heel lang heb ik gezocht naar een boek over vegetarisch koken waar het over groenten ging. De meeste vegetarische kookboeken staan vol van de vleesvervangers zoals tofu, seitan, quorn® of dergelijke meer. Maar zelf heb ik daar geen boodschap aan: ik eet graag groenten, dat wel, maar meestal als bijgerecht bij een stukje vlees of vis. Af en toe laten we het stuk vlees achterwege, maar dan staan er enkel en alleen maar groenten op tafel, zonder vleesvervangers. En het is een welkome afwisseling.
In dit boek, dat recepten bundelt van het restaurant De Warempel in Gent, gaat het dus wél over groenten!

Ingrediënten:
- 350g courgettes
- 300g amandelmeel
- 1 dl water
- zeezout
- 25g amandelschilfers
(Deze hoeveelheden zijn in principe voor 4 personen, maar zelf vind ik het veel te veel. Best in verhouding de ingrediënten wat minderen)

Amandeltorentjes (van courgette):
Snijd de courgettes in ronde schijven van 0,5cm dikte.
Vermeng het amandelmeel met het water tot de massa een pasta geworden is. Kruid met zeezout.
Leg op een bakplaat afwisselend plakjes courgette en laagjes amandelpasta. Herhaal dit een paar keer en sluit af met een toefje amandelpasta. Leg wat amandelschilfers bovenop.
Plaats de torentjes in een voorverwarmde oven van 180°C en bak ze een halfuurtje tot de schilfertjes mooi bruin kleuren.
Smakelijk!

Uit: Vegetarisch genieten - Miki Duerinck & Kristin Leybaert

Geen opmerkingen:

Een reactie posten