maandag 12 juli 2010

Komkommergazpacho met ijsblokjes en dragonazijn

Wetende dat mijn schoonouders graag en goed eten, wou ik voor hen geen te speciale menu in elkaar boksen. Een licht aperitief'hapje' en een klein voorgerechtje, maar daarna toch een stevige biefstuk. Dat moest wel volstaan - en dat deed het ook. Hier is alvast het recept van de komkommergazpacho.

Ingrediënten:
- 1/2 komkommer
- 1 el dragonazijn
- 1 el dragonblaadjes
- ijsblokjes
- selderijzout
- selderblaadjes als garnituur
- half bakje tuinkers (hier achterwege gelaten)

Komkommergazpacho met ijsblokjes en dragonazijn :
Snij de komkommer in stukken en doe ze in een mixerkom, samen met de dragonblaadjes en -azijn, het selderijzout (en tuinkers). Doe dit in vier glaasjes en voeg in elk glaasje een tweetal ijsblokjes toe. Zet in de frigo tot de cava uitgeschonken wordt! Werk nog wel even af met een selderijstengeltje.

Uit: Tijdschrift Ambiance - juli 2010

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen