vrijdag 25 juni 2010

In yoghurt gemarineerde zeebaars

Lekker receptje voor vis op de barbecue of de grillpan.

Ingrediënten:
- 2 zeebaarzen
- 4 tenen knoflook
- 2 el geraspte gember
- 6 el volle yoghurt
- 2 el olijfolie
- 2 kl kurkuma (of kerriepoeder is ook goed)
- 2 kl mild chilipoeder (of cayennepeper)
- 3 kl komijn

In yoghurt gemarineerde zeebaars:
Meng de knoflook met de gember en wrijf de buitenkant van de vissen hiermee in. Smeer daarna de binnen- en buitenkant in met het mengsel van de yoghurt, olijfolie, kurkuma, mild chilipoeder en komijn. Laat de vissen een uurtje marineren in de koelkast en bak ze daarna gaar op de barbecue of grillpan.
Heerlijk met een slaatje erbij.

Uit: Libelle Proeven juni 2010

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen