vrijdag 11 juni 2010

Miniquiches

Als ik een hoofdgerecht maak dat niet meteen uitnodigend is voor de kinderen, maak ik dikwijls iets anders als voor- of bijgerecht dat wél lekker moet zijn voor de kinderen. Hier heb ik miniquiches gemaakt van spek, ei, kaas en broodkorstjes.

Ingrediënten:
- 100g gerookt spek in reepjes
- 100g camembert in dobbelsteentjes (maar ik heb gewone geraspte gruyère genomen, kwestie van aan de kinderen te denken)
- 100g brood in dobbelsteentjes
- 2 sjalotten gesnipperd
- 4 eieren
- 2,5 dl halfvolle melk
- tijm
- peper

Miniquiches:
Bak het spek in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Meng in de pan, maar van het vuur, met de broodkorstjes, kaas en sjalotsnippertjes.
Klop de eieren op met de melk en wat tijm en peper (geen zout, want het spek is al zout genoeg).
Giet de inhoud over de pan met spekjes en meng goed.
Neem muffinvormen of andere vormpjes en verdeel het mengsel in de vormpjes. Zet deze taartjes een kwartiertje in een hete oven van 200°C en ontvorm als ze wat afgekoeld zijn. Simpel, maar goed!

Uit: Libelle Proeven - juni 2008

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen