dinsdag 1 juni 2010

Wok met konijn, rijstnoedels, dille en kerrie

Een eerder apart wokgerecht: je verwacht kip, maar proeft iets anders...

Ingrediënten:
- 8 konijnefilets
- 200g rijstnoedels
- 1 busseltje dille
- 1 el kerrie
- 3 el sojasaus
- 2 el ketjap
- 1 el geconcentreerd tomatenpuree
- 1 rode paprika
- 120g sojascheuten
- 4 jonge wortelen, geschraapt
- peper en zout

Wok met konijn, rijstnoedels, dille en kerrie:
Snij de konijnefilets in blokjes van ongeveer 2 cm groot.
Maak een marinade met de sojasaus, ketjap, tomatenpuree en de kerrie. Meng de marinade met de stukjes konijn en laat alles een halfuurtje marineren in de koelkast.
Snij de rode paprika in stukjes en de wortel in schijfjes.
Verhit wat olie in een wokpan of wadjang. Neem met een schuimspaan het vlees uit de marinade en roerbak de stukjes. Voeg er de wortels en paprika bij en bak nog een tweetal minuutjes verder. Voeg daarna de sojascheuten toe, bak nog een minuutje. Breng op smaak met zout en peper en meng er de fijngesneden dille onder.
Kook de rijstnoedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de noedels over de borden en schep er de konijnefilets en groenten bovenop. Smakelijk!

Uit: Ambiance - juni 2010

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen