vrijdag 25 juni 2010

Salade van gegrilde courgette met kappertjes en feta

Als bijgerecht bij de zeebaars gemarineerd in yoghurt. Simpel en heerlijk slaatje.

Ingrediënten:
- 2 middelgrote courgettes in plakken van 1 cm
- 2 el olijfolie
- enkele takjes verse tijm uit de kruidentuin
- 150g feta verkruimeld
- 2 el kappertjes
- 1 el geraspte citroenschil (enkel indien biologisch)
- zwarte peper en zeezout
Dressing:
- 1/2 el witte wijnazijn
- 1 teen knoflook, heel fijn gehakt
- 2 el olijfolie
- scheutje citroensap

Salade van gegrilde courgette met kappertjes en feta :
Bestrijk de grillpan met olijfolie en bak er de plakken courgettes in tot ze zacht zijn. Schik ze daarna dakpansgewijs in een schotel en bestrooi met de tijm, peper en zout.
Meng alle ingrediënten voor de dressing en overgiet er de plakjes courgette mee. Laat het geheel goed afkoelen in de koelkast.
Net voor het opdienen bestrooi je de salade met de verkruimelde feta, de citroenschil en de kappertjes.
Zeer lekker en frisse zomersalade.

Uit: Libelle Proeven juni 2010

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen