vrijdag 11 juni 2010

Tagliatelle van asperges met koningskrab en cappucino van asperges

Dit is dus het gerecht dat kinderen waarschijnlijk niet lekker zullen vinden, maar liefhebbers van asperges des te meer.

Ingrediënten:
- 20 witte asperges
- 4 krabbepoten (king crab) (ik nam een blikje...)
- 1/2 dl rijstwijn (of andere witte wijn, met een vleugje rijstazijn)
- 1 sjalot
- boter
- 1 tl chilisaus
- 5 dl groentebouillon
- 2 dl room
- enkele schijfjes truffel (aangezien ik dit niet standaard in huis heb, neem ik truffelolie)
- enkele schilfers parmesan
- peper en zout, nootmuskaat

Tagliatelle van asperges met koningskrab en capuccino van asperges:
Haal eerst het vlees uit de krabbenpoten en snijd het fijn (of haal het uit het blikje en trek het met een vork uit elkaar).
Stoof een sjalotje, fijngesneden uiteraard, in wat boter, blus met de rijstwijn, laat verdampen en kruid met de chilisaus.
Meng er het krabvlees onder en breng het op smaak met peper en zout.
Houd 3 asperges opzij en laat de rest, in grove stukken gesneden, garen in 3 dl groentebouillon. Laat dit inkoken tot de helft en haal er dan de mixer door (of in de blender als je dit apparaat in huis hebt). Passeer het geheel door een zeef en voeg er dan 1 dl room aan toe. Laat nog even opwarmen en houd warm. Net voor het dresseren nog even de staafmixer erin om op te schuimen.
Schil de 3 resterende asperges en snij ze met een mandoline of schaafmesje in fijne reepjes. Doe de reepjes in een pannetje, kruid met peper en zout en voeg de resterende 2 dl groentebouillon toe. Laat even opkoken en dan uitdampen om er vervolgens 1 dl room aan toe te voegen. Haal de aspergereepjes uit de saus en laat ze uitlekken in een vergiet. De saus bind je met een klontje hoeveboter en kruid je met peper en zout en nootmuskaat.
Voor het dresseren neem je 4 dresseerringen waarin je onderaan eerst het krabbemengsel legt. Erbovenop komen de aspergereepjes, wat schijfjes truffel (of druppels truffelolie voor de minder begoeden onder ons ;-) en de schilfers parmesan. Werk het geheel af met wat saus en geef er de opgeschuimde aspergecapuccino in een apart glaasje erbij.
Een apart gerechtje, maar wel fijn.

Uit: Ambiance - mei 2010

Geen opmerkingen:

Een reactie posten