woensdag 2 juni 2010

Oosterse loempia's van overschotjes

Een overschotje kwijtraken leidt meestal tot een stamppot of soep, maar het kan ook anders. Hier heb ik de restjes van gisteren (wok met konijn) verwerkt in loempia'tjes (hoe schrijf je dit ook alweer in de nieuwe spelling?).

Ingrediënten:
- restjes van het wokgerecht
- busseltje koriander
- sambal oelek
- 3 teentjes look

Oosterse loempia's:
Je snijdt de koriander en look fijn. Voeg dit toe aan de restjes. Zorg ervoor dat de blokjes vlees nog kleiner gesneden worden. Eventueel wat extra sojascheuten aan toevoegen. De overschot rijstnoedels snij je in blokjes en meng je onder het vlees-groentemengsel.
Ik heb steeds rijstdeegblaadjes liggen. Je dompelt één zo'n blaadje even onder in water en legt het op een schone theedoek. Leg hierop twee eetlepels van het vlees-groentemengsel, sla het blaadje eenmaal dicht, sla de twee buitenkanten dicht en rol het verder op. Zo vorm je een aantal loempiaatjes (oude spelling...).
Bak deze in frituurvet op 180°C en serveer met een salade, wat basmatirijst en vooral een pikante chili- of zoetzure saus.

Uit: Eigen inspiratie

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen