Rolletjes noemen ze dat. Hoe je in godsnaam van koolrabiplakken rolletjes kunt maken, zou ik helemaal niet weten. Dat lukt voor geen meter. Maar 't is niet omdat de presentatie niet lukt, dat het gerecht niet lekker zou zijn... En kreeft en enoki-paddestoelen lijkt mij wel eerder voor een feestgerecht en niet voor een gewone zaterdagavond, dus heb ik het maar vervangen door scampi en gewone champignons.
Ingrediënten:
- 2 koolrabi's
- 1 gekookte kreeft
- 1 pakje enoki-paddestoelen
- 20 blaadjes koriander
- 20 dunnen plakjes gepekelde gember
- cress naar keuze
Voor de paddestoelen-escabeche:
- 100g enoki-paddestoelen
- 1/2 ui, in sliertjes
- 1/2 knoflook
- 1 blaadje laurier
- 100ml zonnebloemolie
- 1 el rijstazijn
- peper en zout
Voor de dressing:
- 60ml sherryazijn
- 300ml zonnebloemolie
- 140ml honing
- 100ml jus van de gepekelde gember
- sesamzaadjes
Koolrabirolletjes met kreeft en enoki:
Snij de dunne plakken koolrabi tot linten van 4cm breed (?).
Maak de escabeche. Verwarm de olie in een pannetje en fruit er de knoflook en de ui in tot ze beginnen te kleuren. Haal van het uur en voeg er de paddestoelen, laurier, rijstazijn en peper en zout aan toe. Laat trekken in de koelkast.
Haal het vlees uit de kreeft en trek in stukken. (Zelf heb ik dus scampi's gebakken in de pan en de schalen eraf gehaald).
Leg de reepjes koolrabi open en leg er wat kreeft op, een blaadje koriander, een stukje gepekelde gember, een likje escabeche, wat enoki en rol elk reepje strak op. Werk af met een takje cress.
Meng alle ingrediënten voor de dressing en klop goed op.
Zet op elk bord 5 rolletjes en serveer met een lepeltje dressing. Werk af met wat sesamzaad.
(Aangezien het rolletjesmaken niet zo goed lukte, heb ik wat plakjes koolrabi op een bord gelegd, alles wat erin moest heb ik erop gelegd en daarna bovenop nog wat plakjes koolrabi als afsluiter. Het oogt iets minder, maar het was minstens even lekker!)
Uit: Libelle Proeven - april 2010
zaterdag 22 mei 2010
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Dat dacht ik ook al, ja, hoe maak je rolletjes van koolrabi? Heel fijn snijden?
BeantwoordenVerwijderen