Als je eens heel wat pasta teveel hebt gekookt, kun je er achteraf nog een pastasalade van maken. Maar hier in dit boekje vol Siciliaanse recepten vond ik iets dat simpel en doodweg super lekker is, ook voor kinderen trouwens.
Ingrediënten:
- 320g korte, geribbelde pasta (zelf had ik nog een rest capellini en dat lukt ook wel)
- 300g verse ricotta
- 1 eetlepel rode pesto
- 1 courgette
- 5 eetlepels olijfolie extra vergine
- 3 eetlepels melk
- 2 eetlepels versgeraspte pecorino
- 10 muntblaadjes, grof gehakt en een paar om te versieren
- een handvol licht geroosterde en grof gehakte amandelen
- 2 eetlepels geroosterd broodkruim
- peper en zout
Pasta e ricotta:
Indien je geen restje pasta hebt, dien je uiteraard de pasta te koken, in een ruime pan gezouten water.
In een ovenschotel meng je de ricotta met de melk, de rode pesto, de olijfolie en de munt. Kruid met peper en zout.
Snij de courgette in fijne lucifers of in blokjes. Verhit wat olijfolie in een braadpan en bak de courgette tot die mooi kleurt. Haal van het vuur en meng de courgette onder het ricottamengsel.
Giet de pasta af als die 'al dente' is en meng ze goed onder het mengsel. Bestrooi met de pecorino en het broodkruim en laat in een hete oven (180°C) gratineren tot er zich een goudbruin korstje vormt.
Bestrooi met de gehakte amandelen en versier met wat muntblaadjes en smullen maar!
Zelf hebben we dit gerechtje gegeten als bijgerecht met een varkenshaasje, eveneens in de oven gebakken.
Uit: Le ricette del mezzogiorno van Sonia Palmisano & Michele Triolo
maandag 31 mei 2010
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten