zondag 30 mei 2010

Saltimbocca van kip

Dit is niet de klassieke saltimbocca, want die wordt normaal met kalfsvlees klaargemaakt. Maar dit is wel een heel lekkere variant.

Ingredi├źnten:
- 2 dubbele kipfilets
- 6 plakken parmaham (zelf heb ik bacon gebruikt wegens nog in de frigo aanwezig)
- verse salieblaadjes zoveel als er stukjes vlees zijn
- een grote kop marsalawijn
- peper en zout

Saltimbocca van kip:
Allereerst sla je de stukken kipfilet plat tussen twee plastiekfolies met een groot plat mes, type Chinees hakmes, of met een deegroller. Maak ze zo dun mogelijk, tot een halve centimeter dikte als het kan. Snij elke kipfilet in stukjes van ongeveer 7 op 7 cm, iets groter of iets kleiner. Snij de plakken parmaham net zo groot als de stukken kip en leg er eentje op elk stukje vlees. Hierbovenop komt nog een blaadje salie en dit wordt vastgeprikt met een tandenstokertje.
Daarna verhit je de olijfolie in de pan en bak je de stukjes kip eerst een minuutje of twee, drie met de salieblaadjes langs onderen. Kruiden met peper en zout. Daarna draai je de plakjes om en bak je ook deze kanten goudbruin. Opnieuw kruiden, nu enkel met peper want de hesp is al zout genoeg.
Als de stukjes kip gaar zijn en goudbruin gebakken, blus je de pan met de kop marsalawijn, eventueel aangelengd met wat water en je laat de saus een beetje uitkoken zodat ze stroperig wordt.
Dit, samen met gebakken groene asperges en verse kroketjes, is gewoon heerlijk.
Uit
: Delia's favoriete kipgerechten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten