maandag 31 mei 2010

Pesto di pomodori secchi

Dit is een heerlijke zongedroogde tomatenpasta om op een geroosterd broodje te smeren. De Italianen noemen dit bruschetta en geven deze lekkere toastjes bij een aperitiefje of glaasje wijn. Deze pasta wordt ook als basis gebruikt voor de pasta e ricotta.

Ingrediënten:
- 100g zongedroogde tomaten
- 10 blaadjes basilicum
- 2 teentjes knoflook (ik neem steeds verse)
- 1 theelepel oregano, uit de kruidentuin
- 5 of 6 eetlepels olijfolie, extra vergine
- 1 eetlepel geroosterde amandelen, grof gehakt

Pesto di pomodori secchi:
Als je je het gemakkelijk wilt maken, doe je al deze ingrediënten in een keukenrobot en maal je het tot een grove pasta. Zelf doe ik de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en doe ik die samen met de andere ingrediënten in een vijzel. Met de mortier komen de geuren en smaken nog veel meer vrij en dit verhoogt de totale smaak van de pasta enorm.

Uit: Le ricette del mezzogiorno van Sonia Palmisano & Michele Triolo

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen